Begravningshjärtan

Begravningshjärtan är en otroligt fin dekoration som är en krans av blommor format i ett hjärta. Dessa är väldigt vackra och placeras ofta som kransar runt urnan eller kistan. Man kan även använda begravningshjärta som en begravningsdekoration på kistan. På denna sida har vi samlat all information du kan tänkas behöva för att du ska välja rätt begravningshjärta.

Skicka begravningshjärta med blombud listade nedan

Blombuden nedan tillverkar och skickar personliga begravningshjärtan direkt till kyrkan

Över 56 00 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1923

Skickar begravningshjärtan

Blombud med leverans samma dag

Brett och bra utbud

Levererar till över 150 länder

Beställ enkelt online

Lång tid i branschen

Besök Interflora

Beställ begravningsblommor innan 14:00 vardagar, så sker leverans samma dag!

Över 9000 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1982

Skickar begravningshjärtan

Blombud med leverans samma dag

Brett sortiment

Levererar blommor runt hela världen

Snabba och billiga blombud

Blommor för alla tillfällen

Besök Euroflorist

Med Euroflorist kan du beställa blommor världen över

Många florister anslutna

Pålitlig och snabb blomförmedlare

Skickar begravningshjärtan

Kan erbjuda leverans samma dag

Brett sortiment

Vackra begravningshjärtan

Färska och hållbara blommor vid leverans

Leveranser utomlands

Besök Florister...

Erbjuder brett utbud med leverans samma dag

Populära begravningshjärtan hos Interflora

Populära begravningshjärtan hos Euroflorist

Begravningshjärta

Att mista en nära anhörig eller vän, någon vi älskar, är en av de svåraste prövningarna livet utsätter oss för. Oavsett om det är du eller någon du bryr dig om som har förlorat en närstående känner du förmodligen att du vill visa respekt för den avlidna och omtanke med en sista hälsning. Ett vackert sätt att göra det på är med ett begravningshjärta.

Vi har samlat all information du kan behöva när det gäller begravning och begravningsblommor. Här kan du läsa om vad ett begravningshjärta är, hur det kan användas, priser samt hur du kan beställa ett.

Vad är ett begravningshjärta?

Du känner förmodligen till klassiska begravningskransar som vid en begravning är placerade på eller omkring kistan eller urnan. De kan även vara placerade runt ett fotografi vid en minnesceremoni. Ett begravningshjärta är en slags begravningskrans formad som just ett hjärta, själva symbolen för kärlek och omsorg. Att smycka kistan och dess omgivningar med vackra blommor ger ceremonin en inramning och gör den extra vacker.

Beställ hos florist eller begravningsbyrå

Ett begravningshjärta består vanligen av blommor och/eller andra växter. Här på vår sida kan du enkelt beställa den genom att klicka på den produkt du vill ha. Hjärtat kan vara med hål i mitten, som på en krans, eller vara helt fyllt, vilket ger mer plats åt blommor och utsmyckning.

Det finns vanligen en färdig form och storlek att utgå ifrån, men exakt vilka blommor eller växter som ska bygga upp hjärtat kan du ofta välja själv. Måhända vet du vilken den avlidnas favoritblomma eller favoritfärg var. Du kanske även vill välja blommor utifrån den relation du haft till den som gått bort.

Begravningshjärtan i olika prisklasser

Vad ett begravningshjärta kostar beror på flera olika faktorer, så som val av blommor och hur stort hjärta du önskar. Ett öppet hjärta kostar vanligtvis mellan 1 500 till 1 700 kronor och praktfulla fyllda hjärtan ligger mellan 1 800 och 2 500 kronor. Vill du stödja en behjärtansvärd organisation kan du också beställa ett hjärta till förmån för exempelvis Cancerfonden, vilket kostar strax över 3 000 kronor.

Viktigt att tänka på vid beställning

Förutom att välja en kunnig, välrenommerad blomsterhandlare finns det vissa andra saker du bör tänka på när du beställer ett begravningshjärta. Det är givetvis ytterst viktigt att vara ute i god tid. De flesta florister behöver din beställning minst två dagar i förväg, för att garantera leverans på utsatt tid. Var också noga med att ange rätt adress och kontrollera omsorgsfullt om hjärtat ska skickas till platsen för ceremonin eller hem till de anhöriga.

Ett vackert sätt att säga farväl

Även om du inte själv kan närvara vid en begravning eller annan minnesceremoni kan du beställa ett begravningshjärta. Med hjärtat följer vanligtvis ett band där ditt namn står skrivet tillsammans med en sista hälsning eller tanke. På så sätt kan såväl besökare som anhöriga se ditt deltagande i sorgen. Ett välkomponerat begravningshjärta fyllt av blommor är ett respektfullt sätt att hedra en avliden och ett vackert sätt att säga farväl.