Begravningsblommor

Begravningsblommor har funnits och använts i många år för att visa uppskattning till de anhöriga. Det är väldigt vanligt att skicka en begravningsblomma direkt till kyrkan/lokalen samtidigt som det även är en fin gest.  Begravning.se ger dig möjligheten att jämföra alla blombud och priser på ett lätt och överskådligt sätt. Gör ditt val genom att ta del av informationen nedan!

Skicka begravningsblommor direkt till kyrkan

Blombuden enligt nedan tillverkar och skickar begravningsblommor direkt till kyrkan

Över 56 00 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1923

Skickar begravningsblommor

Blombud med leverans samma dag

Brett och bra utbud

Levererar till över 150 länder

Beställt enkelt online

Lång tid i branschen

Besök Interflora

Beställ begravningsblommor innan 14:00 vardagar, så sker leverans samma dag!

Över 9000 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1982

Skickar begravningsblommor

Blombud med leverans samma dag

Brett sortiment

Leverar blommor världen över

Snabba och billiga blombud

Blommor för alla tillfällen

Besök Euroflorist

Med Euroflorist kan du beställa blommor världen över

Många florister anslutna

Pålitlig och snabb blomförmedlare

Skickar begravningsblommor

Kan erbjuda leverans samma dag

Brett sortiment

Vackra begravningshjärtan

Färska blommor vid leverans

Leveranser utomlands

Besök Florister...

Erbjuder brett utbud med leverans samma dag

Populära begravningsblommor hos Interflora

Populära begravningsblommor hos Euroflorist

Begravningsblommor

Blommor är ett sätt att uttrycka kondoleanser, visa stöd och även hedra den som har gått bort. Och de är en stor och viktig del av begravningstjänster. Begravningsblommor kommer i många olika typer av arrangemang, så som buketter och kransar exempelvis. Det finns också en stor variation av olika typer av blommor som passar fint som begravningsblommor. Via oss kan du även beställa begravningsblommor vare sig du kommer att närvara personligen vid begravningen eller ej.

Olika typer av begravningsblommor

Blommor är inte bara väldigt vackra, utan kommer också med en slags symbolik och betydelse. Vid blomsterarrangemang finns det flera olika typer av blommor som är vanliga att använda.

Exempelvis liljor är en vanlig begravningsblomma, som står för renhet och oskuld. En annan vanlig begravningsblomma är rosor, som är en stark symbol för kärlek och även vänskap. Också tulpaner är vanliga att använda i blomsterarrangemang för begravning. Tulpaner står för nytt liv och förnyelse, och är en symbol för hopp. Utöver de här blommorna är också till exempel pioner, hortensia och dahlior vanligt förekommande begravningsblommor.

Begravningsblommor efter säsong

Typen av blommor för begravningsdekorationer kan också variera beroende på årstid. På våren är det ofta blommor i ljusare färger som används, medan sommarens begravningsblommor många gånger går i starkare färger. Under hösten brukar begravningsarrangemang gå mot varmare kulörer. Vintertid är det vanligt att använda blommor i både vitt och mörkare färger i arrangemang och buketter.

Hur du väljer blommor till begravningen

Det kan kännas som en svår uppgift att välja blommor för en begravning. Något som du kan utgå ifrån är till exempel de personliga preferenserna hos den avlidne. Tänk på vad den hade för favoritfärger, personlig stil eller kanske vet du rent av personens favoritblomma. Här behöver du inte strängt förhålla dig till de vanliga typerna av begravningsblommor.

Du kan även ta hjälp av årstiden och utgå från de blommor som är vanliga för säsongen. Något annat som kan hjälpa dig att välja rätt blommor och begravningsdekoration är att utgå ifrån vad den närmsta familjen föredrar för typer av dekorationer. Vissa vill ha stora och utarbetade blomsterarrangemang, medan andra föredrar mer enkla och stilfulla dekorationer.

För begravningar finns många olika typer av blomsterdekorationer. Allt från mindre arrangemang som handblommor, till större dekorationer för kistan.

Blommor för kista och urna

Blomsterdekorationer för kistan, så kallade kistdekorationer, är ett mycket vackert sätt att hedra den som har gått bort. Likaså finns det dekorationer som är gjorda för att placeras kring en urna. De här typen av arrangemang är ofta utarbetade och det går att beställa både mindre och stora blomsterdekorationer för kista och urna.

Handblommor och buketter

En handblomma eller en bukett är vanliga vid begravning. Ofta har alla som deltar vid en begravning antingen en enskild handblomma eller en mindre bukett som lämnas på kistan som ett sätt att hedra den avlidne och visa stöd.

Kransar och hjärtan

En vanlig begravningsdekoration är blomsterkransar och blomsterhjärtan. Precis som kist- och urndekorationer kan du beställa kransar och hjärtan i olika storlekar. Den här typen av dekoration brukar placeras framme vid kistan eller urnan.

Sorgbuketter och kondoleans blommor

Begravningsblommor i form av sorgbuketter och kondoleansblommor är arrangemang som kan skickas direkt till de anhöriga. Antingen skickas de före eller efter själva begravningsgudstjänsten och det är ett fint sätt att uttrycka din sympati och ditt stöd.

Så här beställer du begravningsblommor

Vi har tagit fram en lösning som ska göra det så smidigt som möjligt för dig att beställa begravningsblommor online. Du genomför en beställning i fyra enkla steg.

  1. Det första du behöver göra är att välja ett av våra blombud som du vill ska leverera blommorna.
  2. Därefter går du vidare till sektionen för begravningsblommor.
  3. Nu är det dags att välja de begravningsblommor som du vill ha. Här får du möjlighet att välja mellan olika typer av blommor så som kransar, handblommor och sorgbuketter.
  4. När du har valt begravningsblommor behöver du till sist fylla i namn på mottagare, leveransdatum och vart blommorna ska levereras. Sedan kan du skicka iväg din beställning.

Kom ihåg att du också kan välja att få blommorna levererade direkt till kyrkan eller till dig. Familj och anhöriga kan också få din sorgbukett och kondoleansblomma levererade direkt hem till sig.

Leveranstider

Ibland händer det saker som gör att det blir svårt att vara ute i god tid med din beställning. När du gör en beställning på begravningsblommor via oss är det här dock oftast inget som du behöver oroa dig över. Vanligtvis är leveranstiden bara ett par dagar.

Priser

Vi vill inte att höga priser ska komma i vägen när du vill hedra minnet av en närstående. Beroende på vilken slags dekoration du väljer och hur stor den är, varierar också priset. Via oss kan du köpa begravningsblommor som sträcker sig från några hundralappar upp till flera tusen. Det gör att du lätt kan anpassa ditt val av blommor efter din budget.

Alla blombud samlade på ett ställe

Det ska vara enkelt att beställa begravningsblommor. Därför har vi samlat alla de bästa blombuden på ett och samma ställe. Hos oss hittar du blombuden Interflora, Euroflorist och Florister i Sverige.

De här blombuden är i sin tur sammankopplade med hundratals florister runt om i hela Sverige och tusentals florister runt om i världen. Det här gör det enkelt för dig att hitta den bästa floristen och det perfekta blomsterarrangemanget.

Eftersom vi har samlat alla de bästa blombuden och floristerna, kan du känna dig trygg med att du får blommor av högsta kvalitet. Och dessutom till ett rimligt pris. Med vår tjänst slipper du också stressen med att på egen hand leta upp en florist som kan hjälpa dig med dina begravningsblommor.

Därför ska du beställa begravningsblommor hos oss

Vårt mål har varit att skapa en tjänst online där du enkelt kan beställa fina begravningsblommor som håller hög kvalitet. Hos oss kan du beställa begravningsdekorationer var du än bor i landet och du kan dessutom få begravningsblommor levererade utomlands.

Vi vet också att budgeten ibland kan vara mindre och inte alltid har utrymme för stora kostnader. Därför hittar du blombud och florister hos oss med alternativ i flera olika prisklasser.