Kistdekoration

Kistdekorationer utgör en stor del av dekorationen under ceremonin. Med stora och vackra blomsterarrangemang ihopsatta av florister, så kan det bli väldigt vackert. Oftast binder floristen dekorationen på plats samt monterar den på kistan, så att all dekoration håller sig och sitter kvar under begravningsceremonin. Blombud som vi listar nedan, tillverkar och monterar kistdekorationer.

Skicka kistdekoration till begravningen

Blombuden som är listade nedan, tillverkar och monterar kistdekorationer

Över 56 00 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1923

Tillverkar och monterar kistdekorationer

Blombud med leverans samma dag

Brett och bra utbud

Levererar till över 150 länder

Beställ enkelt online

Lång tid i branschen

Besök Interflora

Beställ begravningsblommor innan 14:00 vardagar, så sker leverans samma dag!

Över 9000 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1982

Tillverkar och monterar kistdekorationer

Blombud med leverans samma dag

Brett sortiment

Levererar blommor runt hela världen

Snabba och billiga blombud

Blommor för alla tillfällen

Besök Euroflorist

Med Euroflorist kan du beställa blommor världen över

Många florister anslutna

Pålitlig och snabb blomförmedlare

Tillverkar och monterar kistdekorationer

Kan erbjuda leverans samma dag

Brett sortiment

Vackra begravningshjärtan

Färska och hållbara blommor vid leverans

Leveranser utomlands

Besök Florister...

Erbjuder brett utbud med leverans samma dag

Kistdekoration

Om du nyligen mist en anhörig finns det många sätt att visa att du tänker på personen och andra nära och kära i sorgens stund. Begravningsceremonier är en del av livet, och det kan kännas väldigt tungt. Lyckligtvis är det ingenting vi behöver besöka så ofta.

Givetvis ska du kunna visa din vördnad på ett vackert och respektfullt sätt för den bortgångne. Dessutom kanske du inte har möjlighet att närvara på begravningen. Det kan vara bra att känna till att du kan skicka vackra dekorationer till ceremonin. Låt dina blombud nå fram till kistan för en sista hälsning på ett vackert och värdigt sätt. På flera ställen finns möjlighet att leverera ditt blombud samma dag som begravningen äger rum. Alltså kan du även skicka din hälsning trots att du får förhinder och inte kan närvara.

Just kistdekorationen brukar ordnas av de som planerar begravningen. Ibland planeras det på begravningsbyrån, men det kan också vara skönt att beställa hemifrån i lugn och ro. Planeringen med begravningsbyrån sker oftast ganska nära inpå dödsfallet och då kan det vara extra tungt att tänka på dekoration och blommor. Genom att välja att beställa kistdekorationen via ett av de blombud vi listar kan du lägga fokus på bara det allra viktigaste i kontakten med begravningsbyrån. Oftast kan du beställa dekorationen bara några dagar innan begravningsceremonin.

Personligt och vackert

Att förlora en anhörig är sorgligt och just därför kan det vara svårt att fatta beslut kring detaljer som rör ceremonin. Det kan vara till stor hjälp att vända sig till kunniga florister som erbjuder fina och välkomponerade dekorationer. Under begravningen kommer besökarna att uppleva många olika känslor. Att då se ett hav av blommor som andra har lämnat kommer att påminna om hur älskad personen var i livet.

Kistdekorationen är det som står i centrum eftersom den ligger ovanpå kistan. Genom att välja blommor och färger som den avlidna tyckte om kan du göra avskedet mer personligt. Kombinera gärna med vackra band där du skriver en sista hälsning. Kanske är det din man, förälder eller barn som gått bort. Med banden kan du visa exakt vad du känner när dina ord inte räcker till.

Ett värdigt farväl

När ni kommer in i kyrkan och möts av kistan brukar känslorna vara väldigt blandade. Blommorna som ligger uppe på kistan kommer trots sorgen och tyngden att ge lite ljus i mörkret. Din beställning av kistdekoration kommer att skickas direkt till begravningen. På så vis kan du vara säker på att dina dekorationer pryder kistan väl. Samtidigt slipper du tänka på att hämta upp arrangemanget och frakta det till kyrkan. Hos många florister kan du dessutom beställa handbuketten samtidigt.

En kistdekoration är ett ganska stort arrangemang och priserna kan variera rejält beroende på storlek, antal blommor samt vilka blommor du väljer. Välj den sortens blommor som känns representativa för den bortgångna. Kanske har personen haft speciella önskemål att utgå ifrån. Det kan i sådana fall hjälpa till i beslutsfattandet.

Just kistdekorationen ska berätta om den bortgångna. Om personen spred ljus omkring sig och älskade våren kan ljusa blommor fungera utmärkt. För en person som älskade höst och var varm kan en kistdekoration i rött, orange och gult vara ett utmärkt val. Ordna din beställning av dekorationen senast två dagar före ceremonin. Då kan du vara helt säker på att dekorationerna levereras i tid till begravningen. När det gäller kistdekoration kan det vara en bra idé att vara ute i god tid, det eftersom arrangemangen oftast är stora och tidskrävande.

Olika typer av kistdekoration

Förr fanns det mer traditioner kring hur en kistdekoration skulle se ut. Idag är reglerna mer fria. Det gäller egentligen begravningar i sin helhet. Idag får du mer fria tyglar. Kistdekorationen kan ha olika utformningar. Den kan vara lång och sträcka sig över hela kistan, men även stående alternativ finns.

Utöver blommor kan även andra dekorationer finnas i arrangemanget. Om den avlidna var musikintresserade kan en liten gitarr eller ett piano vara en del av dekorationen. Men även penslar, skruvmejslar och pennor är alternativ. Utgå ifrån personen som begravs och välj kistdekoration därefter.

Många väljer också att köpa en kistdekoration i något annat utförande än liggande eller stående. En krans, ett hjärtformat arrangemang eller slingor av växter och blommor är vanliga alternativ idag. Kistdekorationen ska vara något begravningsgästerna kan vila ögonen på när tårarna rinner under ceremonin. Ett sätt att minnas den avlidna och samtidigt någonting vacker att titta på.

När det kommer till vilka blommor som ska användas är det vanligt att använda blommor som passar till årstiden. Dock kan du själv välja blommor också utifrån det utbud som är tillgängligt. Rosor är någonting som alltid finns och även i många färger. Välj gärna den avlidnas favoritfärg.

En traditionell kistdekoration är ett avlångt blomsterarrangemang med snittblommor. Dessa läggs sedan på mitten av kistlocket. Om personen som ska begravas var väldigt traditionell kan det här vara ett bra alternativ.

Så beställer du en kistdekoration

Här hos oss kan du enkelt hitta en passande florist för dina behov av kistdekoration. Vi listar de blombud som binder dekorationer och sedan lägger dem tillrätta på kistan i god tid innan begravningsceremonin börjar. Du kan välja fritt bland dekorationer i en mängd utföranden. Många florister ger dig möjlighet att ange ett pris samt vilka blommor och färger du önskar i dekorationen så binder de sedan samman en fin dekoration utifrån dina instruktioner.

Gällande priserna kan en kistdekoration kosta allt från 2 000 kronor och uppåt beroende på val av blommor och storlek. Välj en kistdekoration som passar just din budget och som beskriver den bortgångna. De hemsidor vi listar har en mängd fina alternativ. När du gör din beställning anger du adressen till kyrkan där begravningen ska hållas, samt när ceremonin börjar. Sedan ser blombudet till att leverera och placera kistdekorationen på sin plats i god tid innan ceremonin sätter igång. På så sätt behöver du inte tänka på att hämta upp den innan begravningen utan kan fokusera på dig och ditt sörjande. Kistdekorationen placeras efter begravningen på gravplatsen eller minneslunden.