Kondoleansblomma

Kondoleansblomma skickas till de anhöriga (till den avlidne). Detta för att beklaga sorgen, visa omtanke och respekt.
Kondoleansblommor skickas innan begravningen, direkt hem till de anhöriga. Nedan har vi listat blombud som kan skicka
samt leverera kondoleansblommor direkt hem till de anhöriga

Skicka kondoleansblommor innan begravningen

Blombuden som är listade nedan, tillverkar och skickar personliga kondoleansblommor

Över 56 00 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1923

Skickar kondoleansblommor

Blombud med leverans samma dag

Brett och bra utbud

Levererar till över 150 länder

Beställ enkelt online

Lång tid i branschen

Besök Interflora

Beställ begravningsblommor innan 14:00 vardagar, så sker leverans samma dag!

Över 9000 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1982

Skickar kondoleansblommor

Blombud med leverans samma dag

Brett sortiment

Levererar blommor runt hela världen

Snabba och billiga blombud

Blommor för alla tillfällen

Besök Euroflorist

Med Euroflorist kan du beställa blommor världen över

Många florister anslutna

Pålitlig och snabb blomförmedlare

Skickar kondoleansblommor

Kan erbjuda leverans samma dag

Brett sortiment

Vackra begravningshjärtan

Färska och hållbara blommor vid leverans

Leveranser utomlands

Besök Florister...

Erbjuder brett utbud med leverans samma dag

Populära Kondoleansblommor hos Interflora

Populära kondoleansblommor hos Euroflorist

Kondoleansblomma

När någon har gått bort behöver de anhöriga all omtanke och allt stöd de kan få. Du kan beklaga sorgen och visa att du tänker på dem genom att skicka en kondoleansblomma. Oavsett om du kommer att närvara på begravningen eller inte, är det en fin gest att göra för de anhöriga. Men det kan faktiskt även vara ett sätt för dig att känna att du får ett avslut.

När ska jag skicka en kondoleansblomma?

En kondoleansblomma skickar du för att visa din medkänsla och sorg när någon har gått bort. Du kan skicka den nära inpå dödsfallet, även om du planerar att medverka på begravningsceremonin. Det kan vara bra att veta att kondoleansblomman då inte ersätter buketten eller handblomman du bör ha med dig till begravningen.

Du kan även skicka en kondoleansblomma om du inte kommer att kunna medverka på begravningstillfället. Men den bör ändå skickas innan, strax efter dödsfallet och alltid låta dem skickas hem till de anhöriga.

Så skickar du en kondoleansblomma

Det bästa är att skicka en kondoleansblomma så snart som möjligt efter att du har fått information om att dödsfallet har skett. Oftast är det då sorgen är som allra tuffast och de anhöriga behöver all omtanke de kan få.

Det är enkelt att skicka en kondoleansblomma via ett blombud online. Alla de blombud du hittar listade här hos oss kan hjälpa dig med din beställning. Erfarna florister hjälper då dig att sätta ihop en fin bukett. Trots du inte tillhör de närmast anhöriga kan sorgen vara tung även för dig. Det kan kännas skönt att få hjälp med att sätta ihop en passande bukett av kondoleansblommor och veta att det du skickar blir rätt.

När du skickar ett blombud får mottagaren ofta leveransen samma dag eller dagen efter, beroende på när du har lagt beställningen. På så sätt kan du snabbt visa ditt stöd efter bortgången.

Blombukett med kondoleansblommor

Traditionellt brukar en bukett med kondoleansblommor bestå av blommor i ljusa och skira färger. Blommorna kan vara vita, men de kan även gå i färger som rosa och ljuslila. Buketten brukar vara i en enkel och stilren sammansättning. För att göra ett bra val av bukett är det smidigt att ta hjälp av ett av våra blombud. De har ofta färdiga förslag på buketter som passar bra när du vill visa dina kondoleanser.

Pris för kondoleansblommor

Den här typen av bukett är vanligtvis mycket lägre än för en begravningsbukett. Det beror på att en bukett med kondoleansblommor ofta är relativt sparsam och då brukar inte priset bli så högt. Vanligtvis ligger de i en prisklass mellan 300-600 kronor.

Skicka med en personlig hälsning

Att skicka en bukett med blommor till de anhöriga är ett personligt sätt att visa din omtanke och ditt stöd. Därför är det också lägligt att du skickar med en personlig hälsning. Har du svårt att komma på en egen hälsningsfras har de flesta blombud förtrycka förslag på vad du kan skriva.

Glöm inte att även lägga med ditt namn under frasen så att mottagaren vet vem som har skickat blommorna. En kortare personlig hälsning ingår vanligtvis också i priset när du skickar kondoleansblommor via blombud.