Handblommor

Handblommor är nog den vanligaste typen av begravningsblommor som gäster brukar ha med sig och lägga på kistan eller urnan. Oftast brukar man placera en enskild ros eller en mindre bukett som passar i handen. Begravning.se har all information ni behöver som hjälper dig med en handblomma. Nedan listar vi fackhandlare där du kan välja handblomma.

Ta med dig en handblomma till begravningen

Nedan har vi listat blombud som både tillverkar och skickar personliga handblommor

Över 56 00 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1923

Skickar handblommor

Blombud med leverans samma dag

Brett och bra utbud

Levererar till över 150 länder

Beställ enkelt online

Lång tid i branschen

Besök Interflora

Beställ begravningsblommor innan 14:00 vardagar, så sker leverans samma dag!

Över 9000 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1982

Skickar handblommor

Blombud med leverans samma dag

Brett sortiment

Levererar blommor runt hela världen

Snabba och billiga blombud

Blommor för alla tillfällen

Besök Euroflorist

Med Euroflorist kan du beställa blommor världen över

Många florister anslutna

Pålitlig och snabb blomförmedlare

Skickar handblommor

Kan erbjuda leverans samma dag

Brett sortiment

Vackra begravningshjärtan

Färska och hållbara blommor vid leverans

Levererar utomlands

Besök Florister...

Erbjuder brett utbud med leverans samma dag

Populära Handblommor hos Interflora

Populära Handblommor hos Florister i Sverige

Handblommor

Handblomma, eller ofta kallad handbukett, är de blommor som gästerna lägger på kistan eller urnan vid defileringen. Blommor i begravningssammanhang är en gammal ritual. Idag används de främst för att uppmärksamma de närmast anhöriga till den avlidne och som ett sista avsked. Det vanligaste är att ha med sig en enskild ros eller en liten bukett. Du tar oftast med dig en handblomma till begravningen även om du har bidragit till en krans eller köpt andra blommor.

Hur du väljer handblomma

Om inget önskemål anges i dödsannonsen vad gäller begravningsblommor finns det egentligen inga regler för vilka blommor du bör ha med dig. En fin gest att ta i beaktande är att välja blommor och färger den avlidne tyckte om. Då kan du välja något personligt.Vet du inte vilken sort du ska välja kan du ta med dig en blomma som du själv tycker är fin. En röd ros med en grön kvist är alltid ett säkert kort. Du ska tänka på att buketten bör vara liten så att den inte tar för stor plats på kistan eller vid urnan. Vanligen består handblomman av en enskild blomma och en grön kvist.

Blommor enligt årstider eller betydelse

Du kan också välja blommor och färger utifrån årstid. Blommor i pastellfärger eller någon ljus färg är vanliga val på våren. Sommartid är det blommor i starka färger som gäller, exempelvis rött, blått eller lila. Under hösten går blommorna oftast i varma toner av orange, rött och brunt. Vintertid är blommor i mörka toner som rött, grönt, lila och blått, gärna med lite glitter, ett bra val. Även vita buketter är populära.

Många väljer färg på blomman utifrån färgens betydelse exempelvis mörkröd som står för saknad eller orange för vänskap. Då blir blomman ett personligt meddelande.

Varför du tar en handblomma

Det är inget måste att ta med sig en handblomma men det är brukligt att alla gäster tar med sig en handbukett för att hedra och ta farväl av den avlidne. Tidigare var det endast de närmaste som hade med sig handbuketter men idag kan alla gäster ha med sig handbuketter i valfria färger och blommor.

Defileringen när du går fram till kistan för att ta ett personligt farväl är för många den mest känslosamma stunden under hela begravningen. I samband med defileringen kan du säga några avskedsord men det går också bra att ta farväl i tysthet. Till sist lämnar du din handblomma på kistan eller urnan.

Pris

Det varierar givetvis hur mycket en handblomma kostar beroende på vad du väljer. Men som riktlinje kostar en enskild blomma från 100 kronor uppåt beroende på storlek medan en liten bukett kostar runt 300 kronor.

Hur du beställer handblommor

På vår hemsida hittar du information om pålitliga blombud och förslag på några av deras produkter för handblommor. Blombuden har lång erfarenhet inom branschen och kan leverera blommorna direkt till kyrkan. När du hittar ett lämpligt alternativ bland de populära produkterna på vår sida klickar du på bilden och kan enkelt beställa via våra blombuds nätbutik. Du kan också välja ett blombud i vår lista och gå till sektionen för handblommor för att hitta andra alternativ. Våra blombud hjälper dig gärna att välja och tillverka en personlig och vacker handbukett.