Begravningsbukett

En begravningsbukett är en enklare variant av begravningsblomma. Den innehåller ett fåtal blommor och utgör en så kallad begravningsbukett. Den binds i handen som en vanligt blombukett och stjälkarna här är synliga till skillnad från i begravningsdekorationen. Jämför dom olika begravningsblommorna nedan och välj den blomma som du tycker passar bäst

Ta med dig en begravningsbukett till begravningen

Dessa blombud tillverkar och skickar personliga begravningsbuketter

Över 56 00 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1923

Skickar begravningsbuketter

Blombud med leverans samma dag

Brett och bra utbud

Levererar till över 150 länder

Beställ enkelt online

Lång tid i branschen

Besök Interflora

Beställ begravningsblommor innan 14:00 vardagar, så sker leverans samma dag!

Över 9000 florister anslutna

Förmedlat blommor sedan 1982

Skickar begravningsbuketter

Blombud med leverans samma dag

Brett sortiment

Levererar blommor runt hela världen

Snabba och billiga blombud

Blommor för alla tillfällen

Besök Euroflorist

Med Euroflorist kan du beställa blommor världen över

Många florister anslutna

Pålitlig och snabb blomförmedlare

Skickar begravningsbuketter

Kan erbjuda leverans samma dag

Brett sortiment

Vackra begravningshjärtan

Färska och hållbara blommor vid leverans

Leveranser utomlands

Besök Florister...

Erbjuder brett utbud med leverans samma dag

Populära begravningsbuketter hos Interflora

Populära begravningsbuketter hos Euroflorist

Begravningsbuketter

En begravningsbukett är en enklare variant av blomsterarrangemang än vad exempelvis en begravningskrans är. Vanligtvis skickar du en begravningsbukett direkt till kyrkan och du kan göra det oavsett om du kommer att delta på begravningen eller inte. Det är ett fint sätt att visa sin sorg och omtanke på till nära och kära. Smidigast är att beställa begravningsbuketten online via ett blomsterbud.

När passar en begravningsbukett?

En begravningsbukett är ett bra alternativ till en begravning av någon du inte stod så nära. Den närmaste familjen och anhöriga brukar vanligtvis lägga större arrangemang med begravningsblommor på kistan. Vänner och bekanta som inte var lika nära kan köpa en enklare bukett. Begravningsbuketten skickas vanligtvis direkt till kyrkan och kommer alltså redan att finnas där när det är dags för ceremonin.

Du behöver inte medverka på begravningsceremonin för att skicka en bukett. Det är en uppskattad gest även om du inte kan vara där. Med den visar du stöd och omtanke till de närmast sörjande. Det kan även kännas bra för din egen skull att få skicka en begravningsbukett med en personlig hälsning, eftersom det kan ge dig en känsla av ett avslut.

Så köper du en begravningsbukett

Begravningsbuketten kan se ut på många olika sätt. Enklast är att beställa den från någon av de blomsterbud du hittar hos oss. De har vanligtvis redan förslag på buketter, men självklart kan du även sätta ihop en egen om du har särskilda önskemål.

När du beställer begravningsbuketten behöver du göra det några dagar innan det är dags för begravningsceremonin. Buketten kommer sedan att levereras direkt till kyrkan eller kapellet där ceremonin äger rum.

När du ska beställa en begravningsbukett ska du alltså ange till vilken kyrka den ska skickas till, likväl som andra uppgifter blombudet behöver. Du kan därför behöva ha adressen till kyrkan eller kapellet tillgänglig när du gör din beställning, samt namn på den som ska begravas.

Skriv en personlig hälsning

Det vanligaste är att skriva en personlig hälsning tillsammans med begravningsbuketten. Många tycker om att beställa ett finare band till buketten där hälsningen står. Du kan vanligtvis välja en förtryckt hälsning, vilket många föredrar att göra. Det kan vara så enkelt som "vila i frid". Glöm inte att skriva vem buketten är ifrån på hälsningen.

Prisbild för en begravningsbukett

Eftersom en begravningsbukett är ett enklare blomsterarrangemang än en blomsterkrans har den vanligtvis även ett lägre pris. Prisbilden kan förstås variera, men ligger ofta på ett spann mellan cirka 500 och 800 kronor.

Liggande bukett

Eftersom en begravningsbukett ska läggas på kistan och sänkas ner i jorden under jordsättningen är det vanligast att det är en liggande bukett. Att sätta ihop en sådan bukett på egen hand kan vara svårt, eftersom inte alla typer av blommor passar för arrangemanget. Vi samarbetar endast med professionella blomsterbud som har lång erfarenhet av begravningsbuketter.

Begravningsbuketterna kan se ut på många olika sätt och kom ihåg att det är inte fel att ha en färggrann variant om du tycker det passar. Det är dock vanligt att välja tulpaner, rosor eller liljor. Men du kan även välja en blomma som du vet att den avlidna tyckte mycket om.